Geschiedenis

Football Club La Rhodienne werd in 1927 officieel opgericht. De club had stamnummer 1274. In 1929 ging de ploeg in competitie van start in de derde gewestelijke afdeling, en speelde er meteen kampioen. In 1936 stootte het team door naar de provinciale afdelingen, na de oorlog klom het team op in de nationale reeksen.

 

Stamnummer 6 is het stamnummer van het oude Racing Club de Bruxelles, één van de grote Brusselse clubs uit de eerste jaren van de Belgische competitie en winnaar van verschillende landstitels. Deze club fusioneerde in 1963 met White Star Woluwe AC en werd later RWDM, waar bij het stamnummer 47 van White Star zou behouden blijven. Om het schrappen van stamnummer 6 te vermijden, verruilde de club van stamnummer met K. Sport Sint-Genesius-Rode.

 

K. Sport Sint-Genesius-Rode ging het seizoen 1963/64 van start in Derde Nationale, maar zakte in 1965 terug naar Bevordering, waar de club met z'n vorig stamnummer enkele jaren tevoren had gespeeld. In 1972 degradeerde de club naar de provinciale reeksen. Eerst in Eerste Provinciale, maar vanaf 1982 in Tweede Provinciale.

 

In 1996 fusioneerde de club met KVC Verrewinkel (opgericht in 1928) tot KFCRhodienne-Verrewinkel. De ploeg slaagde er in 1996/97 in kampioen te spelen in Tweede Provinciale en herhaalde dit het volgende seizoen in Eerste Provinciale en speelde zo vanaf 1998 na enkele decennia opnieuw in de nationale reeksen. In 2006 zakte de ploeg opnieuw.

 

In 2010 volgde een nieuwe fusie. Rhodienne-Verrewinkel ging samen met KVC Hoger-Op De Hoek, een andere club uit Sint-Genesius-Rode, die bij de KBVB was aangesloten met stamnummer 3582. De club veranderanderde alweer van naam: KFC Rhodienne-De Hoek.


Een nieuwe start! Gesteund door een nieuwe en enthousiaste groep vrijwilligers heeft “De Rhodienne” heeft na de fusie met “de Hoek” een doorstart gemaakt. Hierbij moesten we van ver komen en de sporen van de doorstart zijn lang zichtbaar geweest in de club.

Financieel moest er een groot gat uit het verleden worden gedicht. Organisatorisch en sportief lagen de zaken stil. Dé Rhodienne werd echter stap voor stap weer opgebouwd, waarbij zowel sportief als organisatorisch grote stappen zijn gemaakt.

 

Vanaf het seizoen 2015-2016 speelt Rhodienne-De Hoek in Tweede Provinciale, met een elftal dat voornamelijk bestaat uit spelers uit de eigen jeugdopleiding.

De mooie prestaties van de Fanion vinden ook weerklank in de jeugdreeksen, waar in vrijwel alle reeksen de elftallen van Rhodienne in de bovenste regionen meedraaien. Ook werd een nieuw hoofdstuk geschreven in de geschiedenis van de club: in 2015 werd het Foot Pass 3-sterren label gehaald, dat recht geeft op Interprovinciaal Voetbal. 

Een mooie beloning voor alle werk van zoveel mensen die begaan zijn met Rhodienne!